Samsø Kunstforening

   
Forside
Program 2015
Aktuel udstlling
Medlemsskab
Bestyrelse
Generalforsamling
Vedtægter
 
Arkiv udstillinger
 
 
Mårup Galleriet
Svenskgydeen 1, Mårup
alle dage 15.30-17.30
 

 

Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 

Program 2015

Samsø Kunstforening

Udstillinger

Åbningstider: Alle dage 15:30 - 17:30

Vi inviterer til fernisering i Maarup Galleriet
den første lørdag i hver udstillingsperiode kl. 15.30

Tryk på billederne for forstørrelse!
 
Kirsten Klein: 28.03 - 12.04
Kirsten Klein er lidenskabelig optaget af naturen med en fornem sans for naturens skønhed i alt vejrlig. Hendes fotografier udstråler en sublim respekt og pli overfor naturen som grundlaget for vores liv. Naturen vi er en del af.
Kameraets tilstedeværelse i Kirsten Kleins hænder intensiverer indtrykkene, og hun vender igen og igen tilbage til naturen, draget af det skiftende lys, som til stadighed forvandler landskabet. Unikke indtryk omsættes til selvstændige billeder – lys og skygge fremkalder foto, der er prægnante både i øjeblik og uendelighed. Associationerne kommer i spil i en symfoni af naturoplevelse.
Inspirationen både i det store som i det små spændende fra bjerge i Irland til landskaber på Mors eller det helt lille i naturen. Foto med sans for at fange øjeblikket i poesi og i kraft af kunstnerens egen subjektivitet.
Men, vejen til at opfatte fotografiet som kunst har været trang. Både fordi fotoet kan reproduceres og ikke altid historisk er blevet tillagt det unikke som maleriet. Disse forhold har Kirsten Klein klart været med til at imødegå, og anerkendelsen blev endeligt understreget ved tildelingen af Thorvaldsens Medalje, der er den højeste udmærkelse for en billedkunstner i Danmark. Havde man været i tvivl om (nogle har aldrig været i tvivl) Kirsten Kleins foto som kunst, havde det nu fra officielt hold fået
prædikatet Kunst.
   
Naja Abelsen: 8.05 - 25.05
Naja Abelsen har altid arbejdet med billedkunst, både egne værker og bestillingsarbejder.
I 2014 vandt hun den grønlandske julemærkekonkurrence med motivet Lysets Fest: 16 forskellige rensdyr, nogle harer og snespurve fordeler sig ud over de 30 mærker, og en sol stråler på hvert mærke. Mange bestillingsarbejder og udstillinger tager udgangspunkt i den grønlandske kulturarv.
Najas egne motivvalg kredser hovedsageligt om disse temaer: Kærlighedens Væsen, dansen, dyrene, især de grønlandske, grønlandsk mytologi, herunder shamanisme og derunder temaet, som hun kalder ”Humanimal” at dyr og mennesker (-s sjæle) taler sammen, og forandrer sig til hinandens ydre form, begge former vises i samme billedværk.
Overordnet søger hun sjælens udtryk i alle arbejder, en følelsesmæssig varme og levendehed. Bevægelse opstår af sig selv i stregernes leg.
Teknisk spænder hun vidt, fra det naturalistisk pertentlige til det frie ekspressive, og føler sig mest hjemme i blyantens ydmyghed og akvarellernes lethed.
   
Lis Zwick & Jørgen Nash: 1.08 - 16.08
Jørgen Nash opdagede poesien og pigerne i ni års alderen og billedkunsten, musikken og naturen året efter. Grundlagde i 1960 sammen med broderen Asger Jorn, Bauhaus Situationiste Drakabygget på ødegården udenfor rkelljunga, Sverige.
Her kom gennem årene mere end 500 kunstnere fra hele verden, på grund af deres ønske om at omsætte den teoretiske frihed med praksis. Sammen med hustruen Lis Zwick lavede de Internordisk tidsskrift for kunst mod atombomber, paver og politikere.
Har haft ca. hundrede separatudstillinger og deltaget i over 200 gruppeudstillinger rundt om i verden. Har skrevet 48 bøger og er oversat til 16 sprog. Har alene eller sammen med Jens Jørgen Thorsen udført happenings, performances og aktionsspil.
Som billedkunstner er han repræsenteret på 45 danske og udenlandske kunstmuseer og offentlige samlinger.
Lis Zwick skaber billeder af farvepoesi, hvor figurerne rummer elementer af eventyr og historier, der tilsammen skaber en let og lys, ja nærmest dansende magisk verden. De pastelagtige blandingsfarver gør hendes flyvende drager, trolden der kan tæmmes og trækfuglene på vej mod syd til meget levende og nærværende historie.
Hendes billeder synes at åbne sig og omfavne en, mens jazzens rytmer sniger sig ind i fødderne og får blodet til rulle let og varmt. Der er altid bevægelse handling og drive til stede, som rytmiske akkorder på en guitar.

   
Christina Blaabjerg: 3.10 - 18.10
Christina Blaabjerg er født i 1975. Hendes kunst kan beskrives med tre ord: modernistiske arkitektoniske landskaber. Inspirationen findes ved færden i naturen, i havnemiljøer, øde områder og industriområder. Disse lokaliteter rummer alle sammen det, som Christina Blaabjerg fascineres af, nemlig kontraster. Farverne, perspektivet og de lineære kompositioner udgør rygraden i Christina Blaabjergs malerier. Farvernes indbyrdes komplementære egenskaber fører os gennem landskaber, der ofte afsluttes, hvor himmel og hav mødes.
”Jeg håber, at folk oplever en vis genkendelighed i mine malerier, en øjenåbner for, hvordan mange detaljer og udtryk fra den virkelige verden kan forenkles og blive mere konkrete” siger Christina Blaabjerg.
Hun er uddannet på Århus Kunstakademi 2004-2008, har siden 2005 haft talrige udstillinger i ind - og udland og har udført udsmykningsopgave i 2014 på St. Barnabas Hospital, Bronx, New York og udstillet på ” Walk The Line”, museum editions, New York.