Samsø Kunstforening

   
Forside
Program 2016
Aktuel udstlling
Medlemsskab
Bestyrelse
Generalforsamling
Vedtægter
 
Arkiv udstillinger
 
 
Mårup Galleriet
Svenskgydeen 1, Mårup
alle dage 15.30-17.30
 

 

Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 

Program 2016

Samsø Kunstforening

Udstillinger

Åbningstider: Alle dage 15:30 - 17:30

Vi inviterer til fernisering i Maarup Galleriet
den første lørdag i hver udstillingsperiode kl. 15.30

Tryk på billederne for forstørrelse!
 

Jørgen Jakobsen og Kirsten Plett: 12.03 - 28.03

Jørgen Jakobsen
Jakobsens billeder tolker den natur, der omgiver ham. Det centrale er ikke en gengivelse af en given lokalitet, derimod bruges synsindtryk, stemninger, og erindringer som afsæt for kompositioner, hvor malerens abstrakte kvaliteter: linje, farve, lys, balance og rytme er afgørende for maleriets udtryk. Jørgen Jakobsen har udført en række udsmykningsopgaver, utallige udstillinger i Danmark og i udlandet og er repræsenteret på flere kunstmuseer.

 

 

 

Kirsten Plett
Kirsten Plett har arbejdet med billedkunst i mange år. Sammen med sin mand Jørgen Jakobsen har hun foretaget mange rejser og netop i mødet med naturen i det fremmede dannes afsæt for kompositioner, hvor farver og linjer er afgørende for billedernes udtryk. Ligesom Jørgen Jakobsen skaber Kirsten Plett sine billeder i et organisk univers, hvor fraværet af horisont og traditionel rumdannelse tvinger beskueren til selv at digte med.
Kirsten Plett har haft mange udstillinger både separat og sammen med Jørgen Jakobsen.

 

 

 

   
Inge Dahl: 30.4 - 16.5
Motiverne spænder fra eksplosive robe-abstraktioner, flyvende tæpper, pølsevogne,
dinglende krystallysekrone, amagerhylde samt asiatiske indtryk.
En række collager behandler emnet: Kønnet i kunsten. Der er spændvidde i udtrykket. Den koloristiske palet, komposition og penselføring skaber helheden. Når et maleri bliver til, er der musikalitet og til tider et underfundigt følelsesdrama involveret. Det er på engang både ekspressivt, følsomt og impressionistisk inspireret maleri. Inge Dahl er en kosmopolit, både når hun skaber sine værker i Århus, og når hun på sine mange rejser lader sig inspirere globalt.
Inge Dahl er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, og hun har opnået anerkendelse
på en række censurerede udstillinger. Kunstneren har blandt andet udført en stor glasudsmykning til Nationalmuseets kantine og har haft talrige separatudstillinger
i anerkendte gallerier.
   
Knud Odde: 6. - 21.8
Knud Oddes inspirationskilder er mangesidige, men i krydsfeltet mellem kunsten, filmen, litteraturen, musikken og alt det andet, står mennesket, som Knud Odde formår at fremstille som tænkende individ og erotisk væsen på en gang. Det er sjælden kunst. Knud Oddes menneskeskildringer har en slagkraftig og potent karakter, der ersonificerer melankoli, lidenskab og dekadence. Under overfladen lurer dæmonerne, bag humoren alvoren og bag sandheden løgnene. Det modsætningsfyldte er altid til stede, som en insisterende dynamik, der fastholder beskueren i analyse og refleksion. På værkerne ses ofte hemmelighedsfulde umiddelbart ikke aflæselige kalligrafiske tegn, ord, spejlvendte ord og bogstaver, der signalerer en kontemplativ ro. Sådan forenes typisk det gådefulde med det kontrollerede og eftertænksomme i Knud Oddes univers.
   

Jan Grarup og Ginette Wien: 8. - 23.10

Ginette Wien
Ginette Wien er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. I 1986 modtog hun et Statsstipendium til Egypten for at studere Islamisk kunst.
Men den egyptiske og koptiske kunst tog hurtigt over. Fabeldyrene fra disse kulturer ændrede hendes kunstneriske udvikling. Brugskunstnen blev lagt til side for det legende og fabulerende formsprog, og da hun er begavet med en sprudlende fantasi blev fabeldyrene hendes skæbne. I 1994 modtog hun et legat til Kina, Beijing, for at studere dyr og dyreforenklinger i kunst, kunsthåndværk og arkitektur. Siden har hun udelukkende lavet sine finurlige væsener med menneskelige egenskaber.

 

Jan Grarup
Jan Grarup er som fotograf (World-Press-pris-modtager mm.) optaget af den virkelighed, der kommer til udtryk i den verden, der udspiller sig i Danmark, men også og ikke mindst foto fra steder der ofte er oversete i fx Afrika.
Foto der bliver taget i sublim respekt overfor de miljøer og mennesker, der indgår i disse. Grarup fortsætter en tradition fra fotografen Henri Cartier-Bresson. – Registrerende situationer i håb, liv, død og kærlighed. Billederne spiller på en fornem og prægnant fortælling af både poesi og realisme.
Jan Grarup har en imponerende pli overfor de til tider meget hårde krigsmiljøer han skildrer. Han udstiller ikke mennesket i fotografiet til beskueren, der som en grib kan slubre andres ulykke i sig. Jan arbejder med sit foto både æstetisk og etisk. Ikke moraliserende, men som naturalismen. At vise verden som den er, så moraliserer verden selv.