Samsø Kunstforening

   
Forside
Program 2017
Aktuel udstlling
Medlemsskab
Bestyrelse
Generalforsamling
Vedtægter
 
Arkiv udstillinger
 
 
Mårup Galleriet
Svenskgydeen 1, Mårup
alle dage 15.30-17.30
 

 

Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 

Program 2017
Samsø Kunstforening

Udstillinger
Åbningstider: Alle dage 15:30 - 17:30
Vi inviterer til fernisering i Maarup Galleriet den første lørdag i hver udstillingsperiode kl. 15.30

 
2017:
Tryk på billederne for forstørrelse!
 
   
Vibeke Nørgaard Rønsbo: 8. - 23. april
Vibeke Nørgaard Rønsbo er generelt optaget at fysiske spor af levet liv, og har gennem lang tid fundet tubers særlige forvredne former fascinerende som mærkede levn efter hændernes masen med at presse dem for den sidste smule.
Opstillet i rytmiske forløb er tuberne gået ind i en ny dialog med hinanden, med alt hvad disse rummer af menneskelig symbolik, sociale spil.
Gamle krøllede metaltuber er ligeledes blevet afsættet for en ny række tegningerne,
hvor Vibeke undersøger hvordan øjets blotte registrering af disse objekter kan forvandle dem til ’Tube-tegn’ på papir. Som erindringsspor, der kommer til at leve deres eget liv.
Taske, punge, skoletasker og kufferter er afsættet for hendes store og små
skulpturer i beton og gips. Disse lukker hermetisk om deres hemmelighed med åbner for en masse tanker og minder, hvad enten de peger tilbage på punges lille personlige skatkammer eller skoletasken tidligere tunge indhold til ’Know how’.

 

   
Fie Tanderup: 20. maj - 5. juni
Fie Tanderup skaber analoge farve-fotografier, som hun knytter tekster til.
Hendes værk former sig som et portræt af det sted, hvor hun på et givent tidspunkt befinder sig.
I fotografierne opstår der en enestående udveksling mellem fotograf og den portrætterede. Den portrætterede bliver transformeret i mødet med by- og landskabet, som taler gennem den portrætterede. Fotoet bliver et poetisk digt – en verden vibrerende af lys og stemninger.
I tekst og billede kredses der om en poetisk oplevelse af verden og de erfaringer af skønhed, den kan åbne for. Men teksterne er også selvstændige værker – en slags tekst-billeder. Fotografierne vibrerer imellem virkelighed og fantasi og skaber nye fortællinger. Det unikke opstår, der sættes et punktum, hvor punktum skal forstås som Roland Barthes´punktum – en ny erkendelse, der peger ud over fotografiets og tekstens egen verden.
   
Anita Viola Nielsen: 5. - 20. august
Vandringen i vores indre rum er lige så virkelig som mødet med den fysiske verden. Familiefotos, bylandskaber, tapetmønstre og blomster: Anita Viola Nielsens motivverden er i betydelig grad præget af sanseligt tilgængelige objekter og steder fra vores fysiske verden. Vel at mærke på overfladen. Det er karakteristisk for Anita Viola Nielsens visuelle univers hvordan gengivelsen af den genkendelige verden gennemsyres af kraften fra den metafysiske sfære. Erindringer, minder, fornemmelser, drømme og følelsesliv fusioneres med gadelygter, plastvarer, parker og huse i hendes mere eller mindre figurative malerier. Man er hele tiden på grænsen af den fysiske verden. Virkelighedens egenskaber stilles på prøve, og en foruroligende (u)balance mellem de indre og ydre rum manifesterer sig. Med deres kraftfulde farver, vitale mønstre og glaserede flader, fremstår Anitas malerier umiddelbart som skønhedskilder for beskuerens øjne. Selv om hun
udtalt dyrker skønheden, er Anitas malerier dog aldrig blot dekorative objekter. Bag det første lag af skønhed er der altid en fortælling om menneskelige tilstande.
   
Helle Baslund: 7. - 22. oktober
Helle Baslund f. 1955 uddannet på Det Jyske Kunstakademi 1981-86 med Annette Holdensen som professor.
Hun arbejder mest med maleri og akvarel. Hendes inspirationer kommer fra et virvar af indtryk, fra hverdagen , naturen , rejser, vækster, dyr – hun forsøger at samle og sammensætte sine indtryk – ofte nedlagt i indsamlede mønstre og ornamentik.
Tilbagevendende benytter Helle Baslund det greb at bruge ting fra sine omgivelser, hvad enten hun er hjemme ved fjorden, eller i Norge – Rom – Kina eller Nordjylland . Helt nære ting som en tekop – en dug på bordet – en buket blomster. En slags igangsættende figuration der kan udvikle sig i mere abstrakt retning - danner en ny opfattelse af verden - en fortælling til oplevelse.
På udstillingen på Samsø vil Helle Baslund vise oliemaleri og akvarel .