Samsø Kunstforening

   
Forside
Program
Aktuel udstlling
Medlemsskab
Bestyrelse
Generalforsamling
Vedtægter
 
Arkiv udstillinger
 
 
Mårup Galleriet
Svenskgydeen 1, Mårup
alle dage 15.30-17.30
 

 

Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 

Program 2018
Samsø Kunstforening

Udstillinger
Åbningstider: Alle dage 15:30 - 17:30
Vi inviterer til fernisering i Maarup Galleriet den første lørdag i hver udstillingsperiode kl. 15.30

 
2018:
Tryk på billederne for forstørrelse!
 
   

 

Joaquin Zaragosa (24. marts -8. april 2018)
Joaquin Zaragosa har boet i Danmark siden 1996. Han er uddannet som bil-ledhugger i Spanien fra 1991-96 og fra Det Jyske Kunstakademi i 2006. I hele sin praksis arbejder Joaquin med socialt orienterede projekter og begreber, f.eks. socialt samvær, fordomme og identitet. Han tager ofte udgangspunkt i lokalmiljø og geografiske områder, hvor der er sociale uoverensstemmelser.
I den udstillede fotoserie ”El Camino” stilles skarpt på Ceuta og Melilla, to spanske enklaver i Nordafrika, som Joaquin har fulgt gennem de sidste 30 år. Enklaverne er efterhånden vokset til byer, der er omkranset af en grænse til Marokko, bortset fra en lang kyststrækning mod Middelhavet. Enklavernes vig-tigste erhverv har været handel på tværs af den 13 km lange grænse. For få år siden var grænsen markeret af en trampet sti, men i dag er der høje hegn og intens patruljering. Dette holder flygtningestrømmen borte, men det betyder også, at enklavernes indbyggere er spærret inde uden indtægtsgrundlag. Hegn og bevogtede grænser virker begge veje.
   
Nurith Miryam Lumer-Klabbers (5. - 21 maj 2018)
Nurith er født og opvokset i Israel. Sammen med sin familie har hun haft længerevarende ophold i Afrika og Tyskland. Fra 1983 har Nurith været bosat i Danmark. Uddannelsen fra kunstakademiet ”Bezatel” Jerusalem, Israel, er sup-pleret på Grafisk Skole, Århus og Klassisk Tegning-Animation Skolen i Viborg.
Nurith har lavet udsmykninger til en række skoler, udført bogomslag samt udstillet på museer og ved adskillige kuraterede udstillinger.
I Kunstavisen udtaler Preben Winther om Nurith: ” Der synes i hendes værker at gemme sig udefinerbare fortolkninger af menneskets måde at forvalte vores arv og muligheder på, med slående kontraster mellem sort og hvid, men også med et væld af grå nuancer og udført med en teknisk ekvilibrisme, der spæn-der brugen af materialet til bristepunktet”. Nurith udtaler selv: ”Når jeg skaber mine billede indkapsler jeg objektet, energien, fornemmelse, følelser i streger og flader. Når det lykkes, så kan tilskueren mærke det”.
   
Peter Brandes (4. - 19. august 2018)
Peter Brandes er født i 1944 på Fyn. Han er student fra Odense Katedralskole og autodidakt kunstner. Peter Brandes bor og arbejder i Frankrig, Irland og Danmark.
Peter Brandes er internationalt anerkendt for sine malerier, fotografier, kera-mik, glasmosaikker, skulpturer og grafiske værker. Peter Brandes har udsmyk-ket en lang række kirker både herhjemme og i udlandet. Hans store keramik-krukker er blandt andet opstillet i Tivoli, på Hestetorvet i Roskilde samt på ho-locaustmuseet i Jerusalem.
   
Maja Meisner Vendelbo og Sergey Gusev (6. - 21. oktober 2018)
Maja og Sergey mødte hinanden da de begge var studerende på Ruslands ældste kunstakademi i Sankt Petersborg. Klassisk malerhåndværk får en gen-fødsel med disse kunstnere, der med kærlig hånd beskriver moderne og tidløse motiver.
Sergey færdiggjorde sin 6-årige uddannelse med en master of fine arts i 2017. Hans udtryk og motivvalg spænder bredt, lige fra realistiske portrætter over menneskefigurer til impasto landskaber skabt med paletkniv.
Da Maja efter 5 år i Rusland rejste hjem til Danmark fik hun mulighed for at undervise i klassisk tegning på The Drawing Academy i Viborg. De studerendes glæde og kreativitet påvirker Majas virke som kunstner. Glæden ved det smuk-ke og simple i det nære liv omkring os, bliver til livfulde motiver, ofte malet med paletkniv i unge og glade farver.
(Det viste billede er malet af Maja Meisner Vendelbo)